Manja slova Veća slova RSS

Sektor za veterinu

25.05.2020.

Počela proljećna kampanja oralne vakcinacije lisica protiv bjesnila

Počela proljećna kampanja oralne vakcinacije lisica protiv bjesnila Oralna vakcinacija lisica i divljih mesojeda protiv bjesnila, osamnaesta po redu, počela je danas. Vakcinacija se sprovodi dva puta godišnje, u jesen i na proljeće, vazdušnom distribucijom vakcina - mamaca.

29.04.2020.

Obavještenje: Godišnji popis ovaca i koza

Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove obavještava sve držaoce ovaca i koza u Crnoj Gori da će se prihvatati prijave godišnjih popisa ovaca i koza dostavljenih u nadležnu veterinarsku ambulantu do 30.juna 2020. godine.

13.04.2020.

COVID 19 - Preporuke za veterinare

COVID 19 - Preporuke za veterinare

Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove i Veterinarska komora Crne Gore pripremili su i preporuke za veterinarske ambulante u dijelu organizacije obavljanja posla u vrijeme pandemije, a sve sa ciljem poštovanja preporuka Nacionalnog korodinacionog tijela za zarazne bolesti u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

13.04.2020.

Uputstvo vlasnicima/držaocima životinja koje zahtijevaju veterinarsku pomoć za vrijeme trajanja epidemije novim korona virusom

Uputstvo vlasnicima/držaocima životinja koje zahtijevaju veterinarsku pomoć za vrijeme trajanja epidemije novim korona virusom

U svjetlu svih mjera koje se preduzimaju zbog pandemije koronavirusa, Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove i Veterinarska komora Crne Gore ovim putem vlasnicima životinja daju preporuke koje treba da primjenjuju preventivno kako bi zaštitili zdravlje i dobrobit svojih životinja.

13.04.2020.

COVID 19 i životinje – Odgovori OIE na najčešća pitanja

Međunarodna organizacija za zdravlje životinja i Svjetska veterinarska asocijacija, u svjetlu pandemije COVID 19, zajedno su pripremili odgovore na najčešće postavljena pitanja u odnosu na uticaj COVID-19 virusa na životinje i veterinarsku djelatnost.

06.03.2020.

Izvještaj o sprovedenoj Javnoj raspravi na Nacrt nacionalne strategija za kontrolu populacije pasa u Crnoj Gori

Uprava za bezbjednost hrane, veterinu I fitosanitarne poslove je u skladu sa čl. 14 i 15 Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona istrategija ("Službeni list CG", broj 41/18), u periodu od 04.novembra do 03.decembra, 2019. Godine je sprovela I Javnu raspravu na Nacrt nacionalne strategija za kontrolu populacije pasa u Crnoj Gore.

05.03.2020.

Savjet za zaštitu životinja: Značajni iskoraci u dijelu odgovornog vlasništva nad psima

Savjet za zaštitu životinja: Značajni iskoraci u dijelu odgovornog vlasništva nad psima

Savjet za zaštitu životinja, zajedno sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja i Upravom za bezbjednost hrane, uz odličnu saradnju sa civilnim sektorom pokrenuo je i realizovao niz aktivnosti u dijelu rješavanja problema koje se odnose na populaciju pasa, posebno u dijelu odgovornog vlasništva nad psima, čime je opravdana odluka Vlade o osnivanju ovog tijela i potvrđeno da pristup odgovornog i partnerskog djelovanja daje najbolje rezultate, ocijenjeno je na današnjoj, 14. po sjednici Savjeta na kojoj je usvojen Izvještaj o radu ovog tijela.

04.03.2020.

Nekomercijalno kretanje kućnih ljubimaca

Uslovi za nekomercijalno kretanje kućnih ljubimaca preko granice u Crnu Goru.

28.02.2020.

Lista država i područja država iz kojih je zabranjen uvoz i tranzit pošiljki živih domaćih i divljih svinja, mesa i proizvoda od domaćih i divljih svinja

U skladu sa tačkom 7. Naredbe o zabrani uvoza i tranzita pošiljki živih domaćih i divljih svinja, mesa i proizvoda od svinja radi sprečavanja unošenja opasne zarazne bolesti afričke kuge svinja ("Sl. list CG", br. 70/18), Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove objavljuje listu područja i država, u kojima postoji sumnja, odnosno u kojima je potvrđena bolest Afričke kuge svinja, na osnovu podataka Međunarodne organizacije za zdravlje životinja i Evropske komisije.

31.01.2020.

Održan sedmi sastanak Upravnog odbora projekta “Podrška veterinarskom sektoru Crne Gore”

Održan sedmi sastanak Upravnog odbora projekta “Podrška veterinarskom sektoru Crne Gore”

Sedmi i posljednji sastanak Upravnog odbora projekta “Podrška veterinarskom sektoru Crne Gore” održan je 30. januara 2020. godine u Upravi za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove u Podgorici. Pored predstavnika Uprave kao glavnih korisnika projekta i projektnog tima, sastanku su prisustvovali predstavnici Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Specijalističke veterinarske laboratorije, Laboratorije za mljekarstvo i Ministarstva vanjskih poslova.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Sljedeća slijedeća