Manja slova Veća slova RSSBolest kvrgave kože

15.08.2016.

Saopštenje za javnost

Vakcinacija goveda na teritoriji Crne Gore teče planiranom dinamikom. Na teritoriji ugroženog i zaraženog područja vakcinacija je završena. Na području slobodnih opština vakcinacija će biti završena najvjerovatnije sjutra. Ukupan procenat vakcinacije na cjelokupnoj populaciji goveda je 95% prema poslednjim podacima.

14.08.2016.

Saopštenje o situaciji povodom bolesti kvrgave kože goveda

Nakon što su vakcinisana goveda u zaraženim i ugroženim područjima, nastavljena je intenzivna vakcinacija preostalih goveda na područjima označenim kao slobodna od bolesti kvrgave kože. Do jutros je vakcinisano 92 odsto ukupne populacije goveda u Crnoj Gori.

13.08.2016.

Saopstenje Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove o situaciji bolesti kvrgave kože goveda

Skoro sva goveda na područjima koja su proglašena zaraženim i ugroženim od bolesti kvrgave kože su vakcinisana. U toku je vakcinacija i manjeg broja goveda u pojedinim domaćinstvima koja se nalaze u najudaljenijim područjima. Vakcinacija se sprovodi intenzivno na područjima koja su označena kao slobodna, tako da je do sada vakcinisano ukupno 86 odsto ukupne populacije goveda u Crnoj Gori.

09.08.2016.

Direktorica Uprave za bezbjednost hrane Vesna Daković demantovala medijske navode da se oboljela goveda nepropisno zatrpavaju

Direktorica Uprave za bezbjednost hrane Vesna Daković demantovala medijske navode da se oboljela goveda nepropisno zatrpavaju

Direktorica Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Vesna Daković oštro je demantovala informacije koje je danas objavio portal Antena M “da se uginula goveda oboljela od kvrgave kože neadekvatno zatrpavaju”.

08.08.2016.

Apel stočarima da ne transportuju goveda i strogo prate uputstva terenskih veterinara

S obzirom na ozbiljnost situacije zbog pojave bolesti kvrgave kože goveda u Crnoj Gori, Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove apeluje na sve držaoce goveda da sarađuju, prate preporuke i poštuju zakonske obaveze definisane Naredbom za suzbijanje bolesti.

05.08.2016.

Zbog bolesti goveda u Beogradu organizovan hitan regionalni sastanak predstavnika veterinarskih službi

Direktorica Uprave za bezbijednost hrane, veterinu u fitosanitrane poslove Vesna Daković sa saradnicima prisustvuje danas, 5. avgusta, regionalnom sastanku predstavnika veterinarskih službi koji se održava u Beogradu.

05.08.2016.

Informacija o trenutnoj situaciji i mjerama za spriječavanje širenja bolesti kvrgave kože goveda

Prema posljednjim rezultatima analiza u Crnoj Gori je potvrđeno 137 slučajeva bolesti kvrgave kože goveda, i to u sledećim opštinama: Gusinje, Berane, BijeloPolje, Kolašin, Mojkovac, Plav, Rožaje i Žabljak.

04.08.2016.

Saopštenje na dan 04.08.2016. godine - Informacija o trenutnoj situaciji i mjerama za spriječavanje širenja bolesti kvrgave kože goveda

Trenutna informacija: U Crnoj Gori u ovom trenutku imamo potvrđeno 107 slučajeva bolesti goveda kvrgave kože u sledećim opštinama: Gusinje, Berane, Bijelo Polje, Kolašin, Mojkovac, Plav, Rožaje i Žabljak.

03.08.2016.

Saopštenje na dan 03.08.2016. godine - Informacija o trenutnoj situaciji i mjerama za spriječavanje širenja bolesti kvrgave kože goveda

Trenutna informacija: U Crnoj Gori u ovom trenutku imamo potvrđeno 97 slučajeva bolesti goveda kvrgave kože u sledećim opštinama: Gusinje, Berane, Bijelo Polje, Kolašin, Mojkovac, Plav, Rožaje i Žabljak.

02.08.2016.

Saopštenje: Informacija o trenutnoj situaciji i mjerama za spriječavanje širenja bolesti kvrgave kože goveda

Trenutna informacija : U Crnoj Gori u ovom trenutku imamo potvrđeno 82 slučaja bolesti goveda kvrgave kože u sledećim opštinama: Gusinje, Berane, Bijelo Polje, Kolašin, Mojkovac, Plav, Rožaje i Žabljak.