Manja slova Veća slova RSSAfrička kuga svinja

01.11.2018.

Saopštenje: Mjere za suzbijanje afričke kuge svinja

Obzirom na pojavu bolesti afričke kuge svinja u većem broju država Evropske unije i drugim državama, a u cilju spriječavanja unošenja ove bolesti na teritoriju Crne Gore, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja – Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove je donijelo Naredbu o zabrani uvoza i tranzita pošiljki živih domaćih i divljih svinja mesa i proizvoda od svinja radi sprečavanja unošenja opasne zarazne bolesti afričke kuge svinja ("Sl. list CG" br. 70/18 od 31.10.2018).

30.09.2018.

U toku obuka za lovce na temu afričke kuge svinja: Edukacija u cilju prevencije od unošenja bolesti u Crnu Goru

U toku obuka za lovce na temu afričke kuge svinja: Edukacija u cilju prevencije od unošenja bolesti u Crnu Goru

U okviru niza mjera koje se sprovode za sprječavanje unošenja bolesti afričke kuge svinja u Crnu Goru, Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove, u kontinuitetu realizuje edukativne radionice za subjekte koji su povezani sa rizicima vezanim za ovu zaraznu bolest koja se pojavila u zemaljama Evrope.

14.09.2018.

Saopštenje: Širenje afričke kuge svinja u Evropi

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja – Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove ovim putem informiše javnost, a posebno držaoce životinja o pojavi afričke kuge svinja u zemljama Evrope kao i mjerama i preporukama koje treba da preduzimaju.

17.05.2018.

Saopštenje u vezi pojave afričke kuge svinja u Evropi

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja–Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove ovim putem informiše javnost, a posebno držaoce životinja o pojavi afričke kuge svinja u zemljama Evrope kao i mjerama i preporukama koje treba da preduzimaju kako bi se rizik od eventualne pojave bolesti sveo na minimum.