Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Афричка куга свиња

01.11.2018.

Саопштење: Мјере за сузбијање афричке куге свиња

Обзиром на појаву болести афричке куге свиња у већем броју држава Европске уније и другим државама, а у циљу спријечавања уношења ове болести на територију Црне Горе, Министарство пољопривреде и руралног развоја – Управа за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове је донијело Наредбу о забрани увоза и транзита пошиљки живих домаћих и дивљих свиња меса и производа од свиња ради спречавања уношења опасне заразне болести афричке куге свиња ("Сл. лист ЦГ" бр. 70/18 од 31.10.2018).

30.09.2018.

У току обука за ловце на тему афричке куге свиња: Едукација у циљу превенције од уношења болести у Црну Гору

У току обука за ловце на тему афричке куге свиња: Едукација у циљу превенције од уношења болести у Црну Гору

У оквиру низа мјера које се спроводе за спрјечавање уношења болести афричке куге свиња у Црну Гору, Управа за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове, у континуитету реализује едукативне радионице за субјекте који су повезани са ризицима везаним за ову заразну болест која се појавила у земаљама Европе.

14.09.2018.

Саопштење: Ширење афричке куге свиња у Европи

Министарство пољопривреде и руралног развоја – Управа за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове овим путем информише јавност, а посебно држаоце животиња о појави афричке куге свиња у земљама Европе као и мјерама и препорукама које треба да предузимају.

17.05.2018.

Саопштење у вези појаве афричке куге свиња у Европи

Министарство пољопривреде и руралног развоја–Управа за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове овим путем информише јавност, а посебно држаоце животиња о појави афричке куге свиња у земљама Европе као и мјерама и препорукама које треба да предузимају како би се ризик од евентуалне појаве болести свео на минимум.