Мања слова Већа слова РСС
УБХВФП



Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Међународна сарадња

06.11.2019.

Афричка куга свиња: рано откривање је кључ за контролу ширења болести

Афричка куга свиња: рано откривање је кључ за контролу ширења болести Унапријеђен надзор, комуникација и сарадња су кључни фактори за контролу ширења афричке куге свиња у Европи, према новој процјени ризика коју је извршила ЕФСА.

06.11.2019.

ЕФСА - WЕРНЕР БАЛТЕС ФЕЛЛОWСХИП

ЕФСА - WЕРНЕР БАЛТЕС ФЕЛЛОWСХИП

Њемачки савезни институт за процјену ризика (БфР) у оквиру промоције научних талената и међународне сарадње нуди прилику за тромјесечни боравак дипломаца из држава чланица ЕУ и земаља ван Европске уније.

22.10.2019.

Јесења школа “Процјена ризика у систему безбједности хране”

Јесења школа “Процјена ризика у систему безбједности хране”

У периоду од 14. до 18. октобра Европска агенција за безбједност хране (ЕФСА) је одржала јесењу школа у Осијеку, Хрватска на тему “Процјена ризика у систему безбједности хране” у којој су учествовали и представници Управе за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове, Центра за екотоксиколошка истраживања (ЦЕТИ) и Универзитета Доња Горица.

07.06.2019.

Објављен позив за стручну праксу у Европској агенцији за безбједност хране (ЕФСА) за 2019. годину

Програм стручне праксе је прилика за стицање професионалног искуства, развој и јачање способности и вјештина у у стимулативној, динамичној и мултикултуралној радној средини.

25.03.2019.

ЕФСА - Болест квргаве коже: 2018. година без нових случајева болести на Балкану

ЕФСА - Болест квргаве коже: 2018. година без нових случајева болести на Балкану

Вакцинација и остале мјере контроле успјешно су зауставиле епидемију болести квргаве коже говеда (Лумпy Скин Дисеасе - ЛСД) на Балкану, указују нови подаци.

21.03.2019.

Љетња школа "Ризик и бенефити - Безбједност хране и исхране"

Љетња школа "Ризик и бенефити - Безбједност хране и исхране"

Различити здравствени ефекти повезани са потрошњом хране, заједно са све вец́ом потребом за савјетима о томе шта је здрава и безбједна исхрана, довели су до развоја различитих истраживачких дисциплина у области безбједности хране.

08.03.2019.

Антимикробна резистенција - ЕФСА интерактивни алат

Антимикробна резистенција - ЕФСА интерактивни алат

Подаци које је објавио Европски центар за превенцију и контролу болести (ЕЦДЦ) и Европска агенција за сигурност хране (ЕФСА) откривају да антимикробна средства која се користе за лијечење болести које се могу преносити између животиња и људи, као што су кампилобактериоза и салмонелоза, постају мање дјелотворна.

08.03.2019.

ЕФСА претраживач нутритивних референтних вриједности -ДРВ финдер

ЕФСА претраживач нутритивних референтних вриједности -ДРВ финдер

ЕФСА је објавила интерактивни алат који омогуц́ава брзо и једноставно израчунавање нутритивних потреба употребом ЕФСА-иних референтних вриједности за хранљиве материје (диетарy референце валуес - ДВР).

21.02.2019.

Wеб стреаминг првог дана регионалне радионице о приступу “Једно здравље” о антимикробној резистенцији у ЕУ предприступним земљама, Београд 26-27 фебруар 2019. године

Wеб стреаминг првог дана регионалне радионице о приступу “Једно здравље” о антимикробној резистенцији у ЕУ предприступним земљама, Београд 26-27 фебруар 2019. године

Европска агенција за безбједност хране (ЕФСА) заједно са Европским центром за превенцију и контролу болести (ЕЦДЦ), а у блиској сарадњи са службама Европске комисије (ДГ САНТЕ и ДГ НЕАР) и свјетском здравственом организацијом (WХО) организује регионалну радионицу о приступу “Једно здравље” о антимикробној резистенцији у оквиру подршке ЕУ претприступним земљама.

21.02.2019.

Меморандум о сарадњи између Управе за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове и Опште националне лабораторије Кипра

Директор Опште националне лабораторије Кипра, под надлежношћу Министарства здравља (Стате Генерал Лабораторy-СГЛ), Стелиос Иианнопоулос и директорица Управе за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове (УБХВФП), Весна Даковић потписали су Меморандум о сарадњи између ове двије институције.