Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Одржана радионица на тему: Хигијенски захтјеви за прераду млијека и производњу производа од млијека на пољопривредним газдинствима

Одржана радионица на тему: Хигијенски захтјеви за прераду млијека и производњу производа од млијека на пољопривредним газдинствима
Датум објаве: 12.10.2018 14:22 | Аутор: Управа за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове

Испис Штампај страницу


УБХВФП УБХВФП
Управа за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове је у сарадњи са Амбасадом Краљевине Холандије и Националним тренинг Центаром за мљекарство Холандије, организовала радионицу за пољопривредне произвођаче који се баве прерадом млијека и производњом сира на газдинствима. Ова радионица је резултат дугорочне сарадње Амбасаде Холандије и Министарства пољопривреде и руралног развоја – Управе за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове и спремности да пруже помоћ Црној Гори на путу ЕУ интеграција у области пољопривреде и руралног развоја. 

Радионица на тему „Хигијенски захтјеви за прераду млијека и производњу производа од млијека на пољопривредним газдинствима“ организована је у згради „Технополиса“ у општини Никшић. Радионицу је отворио аташе за пољопривреду Амасаде Краљевине Холадније, г-дин Геерт Китс Нуеwенкамп - Помоћник за пољопривреду у амбасади Краљевине Холандије. Предавач је био г-дин Јан Улфман, представник Националног тренинг Центара за мљекарство Холандије који је како путем презентације, тако и у непосредној комуникацији пренио искуства Холандије и црногорским произвођачима сира. Указано је на ризике које ова производња и овај процес носе од узгоја и исхране животиња, муже, сакупљања и чувања сировог млијека до прераде, зрења, чувања, презентовања и стављања сира на тржиште.

Радионица је организована у три сесије којим су присуствовали пољопривредни произвођачи из општина Никшић, Плужине, Шавник, затим Жабљак, Подгорица, Даниловград, и на крају, пољопривредни произвођачи са подручја Пљеваља.

Радионици су присуствовали и представници Министарства пољопривреде и руралног развоја - Управе за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове и Дирекције за сточарство.

Радионице на ову тему ће бити организоване до краја године и на подручју осталих општина.

УБХВФП УБХВФП