Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Почела кампања за одговорно држања паса - “Друг из снова, а без крова“

Почела кампања за одговорно држања паса - “Друг из снова, а без крова“
Датум објаве: 02.09.2019 17:16 | Аутор: УБХВФП

Испис Штампај страницу


Управа за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове и Министарство пољопривреде и руралног развоја, у оквиру активности везаних за добробит животиња и рјешавање актуелних изазова у овој области, започело је спровођење посебне кампање за одговорно држање паса, под слоганом “Друг из снова, а без крова“.

Кампања се реализује у оквиру пројекта који финансира ЕУ под називом “Подршка ветеринарском сектору Црне Горе” и званично је представљена крајем прошле седмице на Ветеринарским данима одржаним у Беранама.

Према истраживањима рађеним у припреми кампање, пас је омиљени кућни љубимац у Црној Гори, али истовремено, већина напуштених паса су некадашњи власнички пси. 

Кампања ће указати на важност боље информираности и едукације на тему напуштених паса са фокусом на одговорно држање паса. У том смислу, садашњи и будући власници паса, а посебно родитељи биће главне циљне групе кампање. С друге стране, локалне самоуправе и невладине организације представљају кључне субјекте у промовисању удомљавања напуштених паса, тако да ће и ови субјекти бити укључени у кампању. 

У оквиру кампање урађен је информативни и видео материјал о процесу удомљавања паса и предстојећој идентификацији и регистрацији (чиповању) паса.

Кампања за одговорно држање паса трајаће три седмице, а имплементираће је Управа за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове уз подршку ветеринарске инспекције, ветеринарских амбуланти, невладиних организација, општина и пројекта “Подршка ветеринарском сектору Црне Горе”.