Мања слова Већа слова РССЗакон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Вијести

26.01.2020.

Црна Гора годинама спроводи надзор у циљу превенције појаве болести птичијег грипа

Црна Гора годинама спроводи надзор у циљу превенције појаве болести птичијег грипа Министарство пољопривреде и руралног развоја и Управа за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове у континуитету прате ситуацију по питању болести птичијег грипа (авијарне инфлуенце). Кроз Програм мјера обавезне здравствене заштите животиња, већ дужи низ, спроводи се надзор (мониторинг) ове болести.

18.01.2020.

Глобални форум за храну и пољопривреду у Берлину: Трговина може допринијети доступности хране за све

Глобални форум за храну и пољопривреду у Берлину: Трговина може допринијети доступности хране за све

Високи представници влада око 80 земаља свијета, за област пољопривреде и руралног развоја, данас су у Берлину разматрали како трговина храном и услугама у пољопривреди може допринијети постизању сигурности хране за растућу свјетску популацију, побољшању квалитета исхране и здравља људи, повећању прихода пољопривредника и подстицању одрживијег система исхране у циљу очувања планете.

31.12.2019.

САОПШТЕЊЕ: Престанак вакцинације свиња против класичне куге свиња

Од 1. јануара 2020. године престаје вакцинација свиња против класичне куге.

27.12.2019.

Саопштење: Гранични инспекцијски надзор током новогишњих и божићних празника

У циљу обезбијеђивања несметаног протока роба које подлијежу контроли од стране инспектора за храну, граничних ветеринарских и фитосанитарних инспектора, у вријеме новогодишњих и божићних празника, рад на граничним прелазима односно на мјестима царињења, организован је

23.12.2019.

Савјет за заштиту животиња: Приводи се крају израда стратегије за контролу популације паса

Савјет за заштиту животиња: Приводи се крају израда стратегије за контролу популације паса

Савјет за заштиту животиња разматрао је све предлоге, коментаре и сугестије које је заинтересована јавност током јавне расправе упутила на Нацрт националне стратегије за контролу популације паса. Чланови Савјета сагласили су се о прихватљивим предлозима који ће бити уврштени у документ и упућени Влади на усвајање, чиме ће Црна Гора по први пут добити оквир за ефикасније рјешавање проблема паса луталица. Такође, констатовано је да су НВО које се баве заштитом добробити животиња током јавне расправе дале значајан допринос квалитету документа.

20.12.2019.

Обавјештење за држаоце: Обавезни годишњи попис оваца, коза и свиња на дан 31. децембар 2019. године

Управа за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове обавјештава све држаоце оваца/коза и свиња у Црној Гори да пријаве годишњи попис оваца/коза и свиња и испуне своју обавезу која је утврђена Законом о идентификацији и регистрацији животиња (Сл. лист РЦГ, бр. 48/07 и Сл. лист ЦГ, бр. 73/10 и 48/15).

18.12.2019.

Саопштење: Почела је са радом Комисија за средства за заштиту биља

Саопштење: Почела је са радом Комисија за средства за заштиту биља

Подсјећамо привредне субјекте који послују у области средстава за заштиту биља да интезивирају административне процедуре везане за признавање регистрације средстава за заштиту биља и да је отпочо процес регистрације по принципу признавања регистрације средстава за заштиту биља.

29.11.2019.

Одржана обука корисника средстава за заштиту биља

Одржана обука корисника средстава за заштиту биља

Обука корисника средстава за заштиту биља са територије општине Мојковац, одржана је 22.11.2019.године.