Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Вијести

26.03.2020.

Обавјештење субјектима који обављају дјелатност продаје на мало хране непосредно крајњем потрошачу

Управа за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове подсјећа и упозорава субјекте у пословању храном који обављају дјелатност продаје на мало хране непосредно крајњем потрошачу на обавезу предузимања свих прописаних мјера хигијенског руковања храном, уз обавезно спровођење и мјере предострожности у складу са препорукама за спрјечавање појаве вируса корона.

26.03.2020.

Обавјештење за НВО у вези Јавних конкурса

У складу са Наредбом за предузимање привремених мјера за спречавање, уношења у земљу, сузбијање и спречавање преношења новог корона вируса од 13. и 15. 03.2020.године и препорука Министарства здравља и Института за јавно здравље, у циљу спријечавања изложености акутним респираторним болестима, спрјечавању и смањењу ризика од инфицирања и ширења инфекције новим коронавирусом

16.03.2020.

ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА СТРАНКЕ

ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА СТРАНКЕ

У складу са Наредбом за предузимање привремених мјера за спречавање, уношења у земљу, сузбијање и спречавање преношења новог корона вируса од 13. и 15. 03.2020.године и препорука Министарства здравља и Института за јавно здравље, у циљу спријечавања изложености акутним респираторним болестима, спрјечавању и смањењу ризика од инфицирања и ширења инфекције новим коронавирусом, Управа за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове успоставља привремене процедуре за рад са странкама.

10.03.2020.

ЕППО Комуникациона кампања - Беастие Буг

ЕППО Комуникациона кампања  - Беастие Буг

У сврху промовисања важности очувања здравља биља, Секретаријат ЕППО (Европска и Медитеранска Организација за заштиту биља) је покренуо комуникациону кампању Беастие Буг (Буба Звјерка).

10.03.2020.

Вођење евиденције о употреби постицида

У циљу успостављања система којим ће се елиминисати негативне последице коришћења пестицида, као и унапрјеђења система који се односи на статистику средстава за заштиту биља, односно прикупљање података и информација о коришћењу средстава за заштиту биља неопходно је да сви учесници и интересне групе препознају властите улоге.

07.03.2020.

Организована акција хватања напуштених коња на Златици - Животиње које се не држе у складу са правилима биће одузимане

Организована акција хватања напуштених коња на Златици - Животиње које се не држе у складу са правилима биће одузимане

Управа за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове организовала је јуче акцију хватања двадесетак коња који су се слободно кретали јавном површином у насељу близу основне школе на Златици.

06.03.2020.

Извјештај о спроведеној Јавној расправи на Нацрт националне стратегија за контролу популације паса у Црној Гори

Управа за безбједност хране, ветерину И фитосанитарне послове је у складу са чл. 14 и 15 Уредбе о избору представника невладиних организација у радна тијела органа државне управе и спровођењу јавне расправе у припреми закона истратегија ("Службени лист ЦГ", број 41/18), у периоду од 04.новембра до 03.децембра, 2019. Године је спровела И Јавну расправу на Нацрт националне стратегија за контролу популације паса у Црној Горе.

05.03.2020.

Савјет за заштиту животиња: Значајни искораци у дијелу одговорног власништва над псима

Савјет за заштиту животиња: Значајни искораци у дијелу одговорног власништва над псима

Савјет за заштиту животиња, заједно са Министарством пољопривреде и руралног развоја и Управом за безбједност хране, уз одличну сарадњу са цивилним сектором покренуо је и реализовао низ активности у дијелу рјешавања проблема које се односе на популацију паса, посебно у дијелу одговорног власништва над псима, чиме је оправдана одлука Владе о оснивању овог тијела и потврђено да приступ одговорног и партнерског дјеловања даје најбоље резултате, оцијењено је на данашњој, 14. по сједници Савјета на којој је усвојен Извјештај о раду овог тијела.

04.03.2020.

Некомерцијално кретање кућних љубимаца

Услови за некомерцијално кретање кућних љубимаца преко границе у Црну Гору.